2021-04-23 08:15:59• hírek • Bede Emőke

Újabb világháborús robbanótest bukkant elő a kerti munkák közben

Csütörtök este, 19 óra 10 perc környékén újabb helyszínre riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tűzszerészeit. Ez alkalommal Érszakácsiban fordult ki a földből egy robbanótest.

A hivatalos tájékoztatás szerint ez a 75 mm-es kaliberű lövedék is a mezőgazdasági munkálatok során bukkant fel egy érszakácsi telken, szerencsére megtalálója azonnal riasztotta a katasztrófavédelmet. A tűzszerészek a második világháborúból visszamaradt eszközt begyűjtötték, majd a fel nem robbant muníciók nagykárolyi raktárába szállították, és hamarosan sor kerül megsemmisítésére is.


Nem ez volt egyébként az első eset Nagykároly környékén, az elmúlt napokban tasnádszarvadi, tasnádszántói és mezőfényi kertekből és telkekről is kerültek elő hasonló lövedékek a tavaszi munkálatok során. Az ISU korábban óva intett mindenkit attól, hogy az általunk talált világháborús eszközöket megbojgassuk, ugyanis még több tíz év után is veszélyt jelenthetnek. Tehát ne próbáljuk szétvágni vagy szétszerelni őket, és különleges lakásdíszként se használjuk ezeket. Egyetlen feladatunk, hogy azonnal értesítsük az illetékes szerveket, akik majd gondoskodnak a lövedék, bomba, esetleg gránát biztonságos elszállításáról és megsemmisítéséről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: